Ben küçük bir çocukken, İzmir'e giderken ya da İzmir'den dönerken babam yolun kenarındaki ayçiçek tarlasının yanında durur, tarlaya dalar, tala sahibi ya da tarlada çalışanı bulur, ayçiçeği alırdı. Balkona koyar kuruturduk. Sonra da tek kanallı televizyonumuzun karşısında ayçiçeğinin içinden çekirdeklerini alır alır yerdik :)
Dün pazarda görünce dayanamadım aldım :) Çocuklarıma çok ilginç geldi... Malum yıllarca Moskova'da hiç böyle bir adet görmemişlerdi...
Keşke çekirdeklerin üçte ikisi de boş çıkmasaydı... :D
2 yorum:
bizede annemin köyünden trakyadan gelir,malum orada çok ekerler.oradaki adı gündöndü,tuzlla şöyle bir ateşte kavur daha güzel olur:)
Ege'de de günebakan denir :) tavsiye için teşekkürler, deneyeceğim ;)
Yorum Gönder