7 Temmuz 2011 Perşembe

VDNH'yı bisikletle keşfetmek...


VDNH yani VVTs yani Bütün Rusya Sergi Merkezi. Moskova'da en çok beğendiğim, olmaktan mutlu olduğum ikinci yer... Elbette birincisi Kızıl Meydan'daki St.Basil Katedrali'nin yanı başı. Nedir bu VDNH bir hatırlayalım... Geçmiş yazılarıma şöyle bir yolculuk yaparsak, zamanında hazırlamış olduğum ve en son Memlekent dergisinde yayınlanan VDNH ile ilgili yazım şurada: http://tarcinmoscow.blogspot.com/2007/09/btn-rusya-sergi-merkezi.html

Bu defa değişik olan ise bu çok sevdiğim mekanı bisikletle keşfetmek oldu. İtiraf etmeliyim ki ben aslında VDNH'yı pek de bilmiyormuşum. Yani hep gezeken önlerde dolaşmış pek de arkalara açılmamışım... Düşündüğümden çok ama çok daha büyükmüş meğer. Tam bir köy ayarında diyebilirim. Hatta içinde kocaman balık da tutulan gölü olan bir köy. Arkalara gittikçe yeni yeni yerler keşfettik. Arkalarda VDNH ile yan yana olan ve Ostankino kulesine kadar uzanan kocaman bir parka geçiş de varmış meğer. Geçtik de zaten ama bir sonraki gidişimizde :) VDNH bir defa daha beni şaşırtmayı başardı anlayacağınız. Moskova'daysanız ya da günün birinde gitmeyi planlıyorsanız mutlaka görün ve hatta hava müsait ise saati yaklaşık beş dolardan (150 ruble) bir bisiklet kiralayıp keyifle gezin...

Ulaşım: Turuncu renkteki metro hattının güneyinde yer alan VDNH metronun yine VDNH yazan tarafından çıkıp sola dönüp 2-3 dk yürümeniz yeterli.

Vse Rossiskiy Vıstavoçniy Tsentr yani Bütün Rusya Sergi Salonu:


Şehre çooook yukardan bakabilmek için:






Beyazrus Cumhuriyeti pavilyonu:



Pavilyonun önündeki pazardan:




9,8,7,......4,3,2,1..........








Balık da tutulabilen koca bir gölet varmış arkada :)







Önce ve sonra...


Bu trenle VDNH'yı gezebilirsiniz:

Önce ve sonra...


Yeni mezunlar:

Hava 36 dereceyi bulunca :) :

2 yorum:

Unknown dedi ki...

selam günaydın, havanın 36 derece yazdığn kısmı iki kez geçtim üzerinden nedense orada hep kışmış gibi gelir bana inanamadım birden :)

tarchinbyseden dedi ki...

Evet, genellikle de öyle zaten :) yazları da aslında bir gün hava açmışsa 3 gün yağmur yağar. Arada böyle özel durumlar oluyor. İlk gittiğim 98 yılında da böyle sıcak yapmıştı ardından şehrin ortasından hortum geçti. Bu kış da tüm şehir dondu son yüzyılın en soğuk kışıydı. Ve bu yaz da son yetmiş yılın en uzun en sıcak yazı oldu.Şans işte :)